Saneeraus

Uutta vanhaa kunnioittaen

Meiltä löytyy klassisen moderneja asuntoja, mutta myös harvinaisempia helmiä. Rakastamme haasteita, emmekä halua nähdä historiallisten arvotalojen seisovan tyhjillään. Garantia Rakennus onkin kunnostanut ja muuttanut erilaisia vanhoja rakennuksia uniikeiksi kodeiksi. Tuonut ne taas takaisin loistoonsa vanhaa kunnioittaen, mutta tämän päivän asumisen standardit huomioon ottaen.

Nykyaika kohtaa historian – Vanha Ortopedia

Garantia Rakennus tarttui uskomattomaan tilaisuuteen, kun Jyväskylän merkittävimpiin jugendrakennuksiin kuuluva Vanha Ortopedia tuli myyntiin. Vuoden 2018 kesällä näyttävään ja historialtaan ainutlaatuiseen puutaloon valmistui 26 upeaa arvoasuntoa mittavan saneerauksen jälkeen. Museoviraston suojeluksessa olevan Vanhan Ortopedian ulkoasu kunnostettiin vanhaan loistoonsa. Historiallisen ulkoasun lisäksi sadan vuoden takaiset, lähes metrin paksuiset jykevät tiiliseinät luovat asuntoihin nostalgista tunnelmaa. Asukkaat pääsevät nauttimaan myös luonnonkiviperustuksesta, tiilisestä holvikatosta, korkeista huoneista ja ainutlaatuisesta sijainnista aivan Jyväskylän keskustassa. Sisällä asunnoissa nykyaika kohtaa historian. Kodit on sisustettu ylellisiksi ja nykyvaatimukset täyttäviksi asunnoiksi asukkaiden yksilöllisiä toiveita kuunnellen.

Uusi elämä ainutlaatuiselle rakennukselle – Casa Laurén

Alvar Aallon 1920-luvulla suunnittelema Casa Laurén on todellinen helmi. Rakennus on alkujaan palvellut Laurénin perheen kotina ja myöhemmin kenkäkauppanakin. Nyt historiallisesti ainutlaatuinen rakennus saa uuden elämän, kun Garantia Rakennus rakentaa sinne 12 ainutlaatuista arvokotia. Casa Laurén on Museoviraston suojelema, historiallisesti arvokas kohde, joka saneerataan täysin ja samalla rakennuksen ulkoasu restauroidaan Alvar Aallon alkuperäistä suunnitelmaa mukaillen. Casa Laurénin yhteyteen rakennetaan myös 11 asuntoa käsittävä uudisrakennus. Kodit sijaitsevat Jyväskylän sydämessä – monipuolisten palvelujen äärellä.